Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen. 

Heb je een andere vraag? 

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

1. Wat doet de Focusplaza Foundation? 

In samenwerking met particulieren, bedrijven en organisaties, werken we structureel aan het bestrijden van armoede en het bieden van toekomstperspectief voor kinderen door de nieuwe generatie toe te rusten met kennis en mogelijkheden om uiteindelijk in een eigen inkomen te kunnen voorzien. Ongeacht hun afkomst of religie.

2. Waarom zou ik de Focusplaza Foundation ondersteunen?

Met jouw steun help je kinderen aan een betere toekomst en toon je maatschappelijk betrokkenheid aan medewerkers en klanten. Bovendien zijn we volledig transparant en hebben we geen strijkstok. Alle donaties worden voor de volledige 100% aan de beoogde projecten besteed.  Maar eigenlijk zijn de gerealiseerde projecten het beste bewijs dat onze aanpak betrouwbaar, onderscheidend en succesvol is. 

3. Hoe kan ik bijdragen?

Je kunt op veel manieren helpen om verschil te maken in het leven van kinderen. Op de site staan diverse activiteiten die jouw steun hard nodig hebben. Dit zijn overwegend initiatieven die op termijn door de lokale bevolking zelf gefinancierd zullen worden, maar die nu al door hulpverlenende instanties zijn opgestart om de leefsituatie ter plekke te verbeteren. Wil je een project ondersteunen of zelf een project starten? Neem dan gerust contact met ons op.

4. Waar gaat mijn bijdrage naar toe?

 Alle gelden die door partners beschikbaar worden gesteld voor projecten komen volledig ten goede aan die projecten. Voor de salarissen, vergoedingen en kantoorkosten zijn we dus afhankelijk van de ondersteuning van onze donateurs en ambassadeurs.  

5. Hoe kan ik een project starten?

Neem via het contactformulier of telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, of laat je hier alvast inspireren door aansprekende voorbeelden van partnerprojecten.

6. Hoe onafhankelijk is de Focusplaza Foundation?

De Focusplaza Foundation is als volledig onafhankelijke organisatie moeilijk te plaatsen. We zijn geen marktpartij of onderdeel van een goede doelen organisatie (NGO) of overheid, maar hebben met alle partijen grote betrokkenheid. We bewegen ons als bruggenbouwers tussen hulpvraag en oplossingsrichting. De Focusplaza Foundation neemt geen politieke of religieuze standpunten in en mengt zich niet in discussies daarover. De FocusplazaFoundation is een initiatief van Focusplaza BV

7. Is er ook een nieuwsbrief? 

Wij brengen ieder kwartaal een nieuwsbrief uit met daarin informatie over onze partners en de lopende projecten. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de Focusplaza Foundation, meld je dan op de homepage aan voor de nieuwsbrief.

8. Hoe kan ik mijn machtiging stopzetten?

Geef het telefonisch door op dit nummer 0315- 641150 of stuur ons een bericht via het contactformulier op deze website. Vergeet daarbij niet je postcode en huisnummer te vermelden.

9. Waarom zijn jullie alleen actief in Rakai? 

Focusplaza Foundation werkt (vooralsnog) uitsluitend in Oeganda. We richten ons daarbij op het zuidelijke district Rakai met drie focusgebieden Kasaka, Kasaali en Kakuuto. De belangrijkste reden is dat deze gebieden een enorme armoede met veel weeskinderen kennen, maar gelijktijdig een enorme potentie hebben. Het is een relatief stabiele omgeving met veel vruchtbaar land en een groeizaam klimaat. Bovendien beschikt de Focusplaza Foundation daar ter plekke door een nauwe samenwerking met UCCF en diverse lokale organisaties over een waardevol netwerk en de juiste contacten. Dit zorgt voor een heldere communicatie en succesvolle samenwerking

10. Waarom al weer een nieuwe stichting? 

Eigen kennis en inzicht van (plattelands)bevolking moet worden gecultiveerd. Daarom is het goed om structurele lotsverbetering, vooruitgang en ontwikkeling te spreiden over meerdere instanties en een diversiteit aan projecten die aansluiten bij behoefte in de lokale samenleving. Dat is de reden dat Focusplaza een eigen Foundation heeft opgezet en van daaruit samenwerkt met bestaande partijen.

11. Waar vind ik meer informatie over Stichting UCCF waarmee jullie nauw samenwerken?

 Informatie over de Uganda Child Care foundation vind je op www.uccf.nl. Daar kun je lezen dat de UCCF een stichting is die concrete hulp biedt aan circa 1.000 kinderen in Oeganda. Deze hulp bieden zij op basis van projecten en sponsorprogramma’s. Zij zetten zich in voor kinderen in Oeganda ongeacht afkomst of religie. In Nederland werkt UCCF uitsluitend met vrijwilligers. Zo wordt op een verantwoorde manier omgegaan met sponsorgelden.