Een kleine greep uit de vele activiteiten

Boek nu Inspiratiereis naar Oeganda

We lezen soms over extreme armoede in Afrika. Maar wat is dat eigenlijk? Wat zijn de oorzaken en wat kun je er aan doen? Tijdens een unieke en onvergetelijke reis naar Oeganda, de parel van Afrika krijg je  antwoord op deze vragen.

Samen met andere ondernemers(echtparen) ga je op safari in het schitterende Oeganda om te genieten van de geweldige natuur. Maar ook om kennis te maken met de lokale bevolking en de hulpprojecten van de Focusplaza Foundation. De reis wordt georganiseerd van 11 maart t/m 19 maart 2020.  Wil je meer informatie? Bel 0315-641150 en vraag dan naar Annemarie.

Manager met een Missie

De Focusplaza Foundation is nauw verbonden met Managers met een Missie. Zie bijvoorbeeld het bericht hieronder over Giel Smit. Toch denk ik dat het nog wel eens lastig is om te begrijpen hoe het allemaal in elkaar zit en wat we ermee hopen te bereiken. Ferd vdBergh van Reboot heeft een korte vlog gemaakt over Triple Win waarin ik de gelegenheid krijg om het nog eens kort uit te leggen.


Laat je inspireren en voel je vrij om deze te delen via jouw social media kanalen.  https://youtu.be/M3TzSrl5JK8

Plus Giel Smits is manager met een missie

Plus-ondernemer Giel Smits heeft onlangs een schitterende vernieuwde Plus geopend in De Meern. Als ‘manager met een missie’ heeft Giel Smits besloten alle giften voor de opening te doneren aan de Focusplaza Foundation: "Omdat we op deze wereld niet alleen voor onszelf leven, ondersteunen we naast lokale doelen de projecten van de Focusplaza Foundation in Oeganda." Mede door mensen als Giel hebben ruim 1.000 kinderen weer toekomstperspectief en kunnen we de leefomstandigheden van honderden families verbeteren. Wilt u ook een steentje bijdragen?  Gebruik dan donatie-knop onder de foto.

Koffieboerin krijgt eigen koffiemerk

Betty Kalimi is een koffieboerin uit Oeganda en de naamgeefster van deze speciale Fortune koffie. Betty, weduwe en moeder van zes kinderen, is een van de inmiddels tweeduizend koffieboeren in Oeganda die via de Focusplaza Foundation een eigen koffieplantage startte. En met succes! Ze begon in 2010 met 300 planten en wist dat uit te breiden tot een koffieplantage van maar liefst 550 koffieplanten. Dankzij die plantage is Betty onder meer in staat om haar kinderen een opleiding te laten volgen. Met het drinken van deze smaakvolle koffie steun je naast Betty ook andere Oegandese gezinnen in hun eerste levensonderhoud. Meer weten? 

Leerkrachten krijgen voorlichting

Afgelopen najaar is Edward Wolf in Rakai - Oeganda geweest. Hij heeft voor ons onderzoek gedaan naar o.a. de mogelijkheden en uitdagingen voor een computerlab in het skills development center. Daarnaast heeft hij 4 dagen lang de leerkrachten getraind n.a.v. de Experi-Boxen om het scheikunde / techniekonderwijs een impuls te geven.Tonny, de directeur van de ambachtsschool was bijzonder enthousiast en dankbaar. De leerkrachten zogen de informatie als sponzen op. CHM had ook een aantal leerkrachten van 'hun' school in Ssanje uitgenodigd. Een mooie extra en plus naast het onderzoek dat hij voor ons kon doen.


Nieuwe truck voor Amazing Bread

De Amazing Bread Factory is Plus Giel Smits dankbaar voor de donatie. Met behulp van de nieuwe truck kan er meer brood gedistribueerd worden naar scholen en andere instellingen in de regio, waardoor de werkgelegenheid in de sociale fabriek voor weduwen verder toeneemt. Inmiddels is de truck aangeschaft en wordt de 'broodbox' achterop gerealiseerd. Met een derde truck groeit de fabriek naar verwachting 40% qua afzet. Een groei die direct en indirect leidt tot 20 extra banen! 

Annet

 Vanuit de Focusplaza Foundation ondersteunen we Annet op haar weg naar volwassenheid. De inmiddels 13-jarige Annet werd geboren zonder armen, maar laat zien dat dit zelfs in Oeganda geen belemmering hoeft te zijn om je vaardigheden verder te ontwikkelen.  Annet is een schitterend voorbeeld van het doorzettingsvermogen van kinderen die een toekomstperspectief zien. Ondersteun kinderen zoals Annet en wordt ook donateur of ambassadeur.

Focusplaza Foundation heeft ANBI status
Giften zijn aftrekbaar als ze gedaan zijn aan een door de Belastingdienst aangemerkte ANBI. 
Door het vermelden van ons RSIN (sofinummer voor rechtspersonen)
in uw aangifte inkomstenbelasting komt u veelal voor aftrek in aanmerking.
Ons RSIN is: 854129686