Fortune Coffee bestaat 25 jaar en laat Oeganda meedelen in de Feestvreugde. 


Fortune reist naar Oeganda

Een team van Fortune-ondernemers en medewerkers is in november 2021  in Oeganda geweest om het koffieproject in Rakai te bezoeken en de lokale bevolking te verblijden met een geweldige donatie van ruim € 25.000 voor het bouwen van waterbassins. Ten tijden van droogte kunnen koffieboeren met het water uit deze putten voorkomen dat kwetsbare jonge koffiestruiken verloren gaan. 

 
Het geweldige bedrag van ruim € 25.000,- is een geweldige opsteker voor de 2.000 gezinnen uit het project die leven van de opbrengst van hun koffiestruiken. Dit bedrag is bijeengebracht door donaties van relaties van Fortune ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan. Fortune heeft het gedoneerde bedrag vervolgens verdubbeld.

Onderaan deze pagina vind je een link naar het (foto)verslag van de reis die veel indruk heeft gemaakt op de deelnemers. Ze hebben met eigen ogen kunnen zien hoe belangrijk het is dat we vanuit Nederland ondersteuning bieden aan mensen die zoveel kunnen, maar zo weinig hebben.

Hartelijk dank aan iedereen die middels de jubileumactie heeft bijgedragen  aan het bestrijden van armoede, honger en ziekte onder de lokale bevolking in Rakai, één van de armste agrarische gebieden van Oeganda.  Wil jij ook een steentje bijdragen aan dit levensveranderende project, dan stellen we dat zeer op prijs.

Indien gewenst kunnen wij je ook een factuur sturen voor de donatie.  Neem hiervoor dan even contact op met [email protected] 

Waterputten voor boerengezinnen


In de afgelopen 10 jaar hebben al diverse boerengezinnen een waterput ontvangen. Maar tijdens de droogte zijn er nog steeds vele honderden gezinnen die hun oogst verloren zien gaan. Met een simpel opvang-bassin voor regenwater is de kans op een goede oogst vele malen groter. Daarom willen we graag dat alle boeren in dit afgelegen gebied de kans krijgen om regenwater op te vangen en een training kunnen volgen hoe ze hiermee om moeten gaan.  Een mislukte of geslaagde oogst is veelal het verschil tussen een kind naar school kunnen sturen, of terug te vallen in bittere armoede en honger.  

Wasswa Peter

Peter is bijzonder dankbaar voor het opvang bassin dat zijn "farmersgroup" heeft ontvangen. Inmiddels heeft hij al water uit de put gebruikt en hoopt hij zijn opbrengst te verhogen naar 1.000 kg bonen.

brenda ntale

Brenda is een koffieboerin met passie. Toen ze de waterput kreeg, gebruikte ze het water ook voor haar huishouden en deelde ze haar positieve ervaringen met andere koffieboeren in de omgeving.

Grace naggirinya

 Grace is een hardwerkende moeder met drie kinderen. Ze kreeg vanuit het project 300 koffieplantjes die door de droogte snel in aantal verminderden. Maar door het water-bassin heeft ze nu een gezonde plantage.

robert ssesaazi

Voor de ontvangst van het bassin had Robert de moed al bijna opgegeven.  Hardnekkige periodes van droogte leken zijn toekomst-plannen te doorkruisen.  Nu is hij weer enthousiast en wil de plantage zelfs uitbreiden.

Stephen nambale

Stephen heeft bijna 1.000 koffieplanten, waarvan de helft nog zeer jong en kwetsbaar is.  Hij is dankbaar voor de waterput die zijn gezin met 8 kinderen moet beschermen tegen de  grillen van het klimaat.


,,Celebrate Hope Ministries is delighted and very grateful to our friends at Focusplaza Foundation Holland and Fortune Coffee for this generous support to our farmers. We shall continue with the work to ensure the families get enough support to guarantee their sustainability and have their communities transformed as well".

Fred Sekyewa, president of Celebrate Hope Ministries.